Volledig scherm
Op de baan is duidelijk te zien waar de ongenode gasten hebben gelopen. © Schaats- en Skeelervereniging Rijssen

Onbekenden vernielen ijsbaan Schaats- en Skeelervereniging Rijssen

RIJSSEN - Onbekenden hebben dit weekeinde de zorgvuldig bijgehouden ijsbaan van de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen vernield. 

Op Facebook meldt de club dat één of meerdere personen waarschijnlijk over het hekwerk zijn geklommen en de baan op zijn gegaan. De ongenode gasten zijn dwars door het ijs gelopen, waardoor de dunne ijslaag van 3 centimeter dik op verschillende plaatsen volledig vernield is en hier en daar zwaar beschadigd. 

De schade is volgens de vereniging dusdanig dat het nog maar de vraag is of de baan op korte termijn open kan. ‘Voor hen die zo stoer waren: weet dat je het verpest voor heel veel vrijwilligers en mensen die graag hadden willen schaatsen op onze nieuwe ijsbaan’, schrijft de Rijssense club. 

Gloednieuw

De clubleden hadden gehoopt de komende week de eerste schaatsers te kunnen verwelkomen. Dat zou de eerste keer worden op de ijsbaan, want de accommodatie is pas medio vorig jaar aangelegd en zodoende is er nog nooit echt op geschaatst. 

Wierden

Meerdere schaatsclubs werken momenteel met man en macht om ondergelopen skeelerbanen en weilanden gereed te maken voor de eerste schaatsers. Zo liet de Wierdense IJsclub dit weekeinde al weten dat de vooruitzichten voorspoedig zijn en dat er in de loop van de week in Wierde geschaatst kan worden. Of dat ook in Rijssen kan, is dus maar de vraag. 

Reggestreek