Volledig scherm
© Bert Kamp

Ondernemers in Rijssen moeten zelf betalen voor cameratoezicht

RIJSSEN - Ondernemers om Rijssen betalen zelf voor veiligheid van bedrijventerreinen. De gemeente heft reclamebelasting voor cameratoezicht.

Vanaf 1 januari 2017 bewaken camera’s de bedrijventerreinen in Rijssen. Speciaal hiervoor is een nieuwe Stichting Ondernemersfonds Bedrijventerreinen Rijssen opgericht. Alle ondernemers op deze bedrijventerreinen gaan meebetalen via een reclamebelasting die de gemeente Rijssen-Holten wil gaan heffen. Het bedrag dat een bedrijf moet betalen wordt berekend op basis van de WOZ-waarde van het pand.

„Op deze manier kunnen we toestanden zoals onlangs met de Bedrijven Investerings Zone (BIZ) in Nijverdal voorkomen. Dat plan waarbij ondernemers zouden meebetalen aan het afschaffen van betaald parkeren, werd afgeschoten omdat de vereiste steun van twee derde meerderheid van de ondernemers niet gehaald werd. Bij reclamebelasting betaalt gewoon iedereen verplicht mee en voorkom je dat bepaalde ondernemers wel de lusten, maar niet de lasten krijgen”, aldus wethouder Bert Tijhof. „Bovendien wordt het systeem van reclamebelasting dat een ondernemersfonds voedt al met succes toegepast in onze winkelgebieden.”

Reggestreek