Van New York naar Rotterdam roeien om geld op te halen voor het Ronald McDonaldhuis. Vier initiatiefnemers, drie roeiers en een coach bij elkaar ter voorbereiding. Vlnr: Bert Schoolenberg, Marcel Nijland, Chris van Amersfoort en coach Frank Rekers.
Volledig scherm
PREMIUM
Van New York naar Rotterdam roeien om geld op te halen voor het Ronald McDonaldhuis. Vier initiatiefnemers, drie roeiers en een coach bij elkaar ter voorbereiding. Vlnr: Bert Schoolenberg, Marcel Nijland, Chris van Amersfoort en coach Frank Rekers. © Frans Nikkels Fotografie

Ongeneeslijk zieke Marcel uit Rijssen roeit van New York naar Rotterdam voor het goede doel: ‘Iets doen wat eigenlijk niet kan!’

RIJSSEN/HENGELO - Van New York naar Rotterdam roeien om geld op te halen voor het Ronald McDonald Huis. Zonder begeleidingsboot, alleen met elkaar. Marcel Nijland uit Rijssen is één van de drie Nederlanders die de uitdaging aangaat. Iets doen wat eigenlijk onmogelijk is, dat drijft hen.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.