Volledig scherm
De selecties van vv Holten willen op gras blijven spelen. Het kunstgras komt mede daarom op veld 2. © Bert Kamp

Ook vv. Holten krijgt kunstgrasveld

HOLTEN - Voetbalvereniging Holten krijgt volgend jaar de beschikking over een kunstgrasveld. Wanneer dat kunstgras op sportpark Meermanskamp wordt aangelegd is volgens voorzitter Robert Oolbekkink afhankelijk van het RIVM-onderzoek naar de gezondheidsrisico's van spelen op kunstgras.

"We wachten eerst de resultaten van dat onderzoek af, want natuurlijk staat de gezondheid van de leden ook bij ons voorop", benadrukt Oolbekkink, die hoopt dat het nieuwe veld nog voor de zomer in gebruik kan worden genomen.

Kunstgras is volgens de voorzitter vooral een antwoord op het gebrek aan speelruimte op Meermanskamp. De club heeft nu zo'n 730 leden, waarvoor op dit sportpark aan de rand van Holten vier speelvelden en een trainingsveld beschikbaar zijn. Op kunstgras kan vrijwel het hele jaar door worden gespeeld en getraind en het biedt daarmee een oplossing voor de capaciteitsproblemen.

Locatie

Binnen de voebalclub ontstond de afgelopen tijd een felle discussie over de beste locatie van het kunstgrasveld. Sommigen vonden dat het kunstgras op het hoofdveld moest komen, anderen vonden veld 2 een betere plek. De leden kozen woensdagavond voor veld 2.

Reggestreek