Volledig scherm
De Waerdenborch in Holten heeft de gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum in de wacht gesleept. © Albert van de Maat

Op de Waerdenborch in Holten kunnen leerlingen terecht in ‘gouden kantine’

HOLTEN - Scholengemeenschap de Waerdenborch in Holten heeft de gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum in de wacht gesleept. 

Dat betekent dat de kantine voldoet aan bepaalde richtlijnen die door het centrum zijn opgesteld op het gebied van gezonde voeding. 

Daar heeft de school, die vorig jaar al een zilveren Schoolkantine Schaal verdiende, de afgelopen tijd hard aan gewerkt. Een gezond aanbod aan broodjes, groenten en fruit en altijd water uit het watertappunt, speciaal voor het vullen van flesjes, moeten ervoor zorgen dat de leerlingen verstandige keuzes maken. 

  1. Ex-Excelsiorspeler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer
    Video

    Ex-Excelsior­spe­ler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer

    DEVENTER - Aan de hand van Wiel Coerver stapte Jan Michels als 12-jarig ventje al binnen bij de Engelse bondscoach Bobbie Robson. Vrijwel alle Nederlandse hotels zag de kleine Michels van binnen als technisch vaardige uitdrager van de Coerver-methode. ,,Veel oefenen met de bal op techniek.’’ Het was de opmaat van een voetbalcarrière die de Deventenaar via Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Den Bosch, zelfs nog even naar Schotland bracht. ,,Maar ik had meer uit mijn carrière kunnen halen’’, zegt Michels in Stiften, de videorubriek van collega-nieuwsmedium De Stentor.

Reggestreek