Op zoek naar een gewaagde trouwjurk? Op de Bruidsbeurs in Rijssen kun je die vinden

VideoRIJSSEN - Bruiloften zijn vaak een tikje chique en stijfjes. Maar het kan anders. Zelfs een beetje stout. Zo blijken talloze bruidjes te trouwen in doorzichtige lijfjes. „Best uitdagend dus”, zegt Brenda Hoppen van Bruidsboutique Josephine uit Nijverdal, één van de winkeliers op de Bruidsbeurs in het Brodshoes, eerder deze week. 

Heel wat kersverse bruiden en iets minder bruidegommen bezochten de beurs in het restaurant. Allemaal op zoek naar de ingrediënten voor de perfecte bruiloft. 

Oh ja..nog een trouwjurk

Sommige bezoekers bleken hun huwelijk al tot in de puntjes geregeld te hebben. Op wat details na. Voor Myrthe Rietman (21) uit Rijssen was het een iets groter detail. Ze lacht. „Ik heb nog geen trouwjurk.” De locaties en de fotograaf voor de grote dag in oktober zijn al lang en breed vastgelegd. „Dus hoop ik wat inspiratie op te doen tijdens de modeshow. Als het even kan, wil ik daar een jurk met kant en een sleep spotten.”

Quote

Huwelijks­aan­zoe­ken worden romanti­scher. Zo gaat de bruidegom weer vaker op bezoek bij zijn schoonva­der om hem de hand van zijn dochter te vragen

Brenda Hoppen, Bruidsboutique Josephine

Brenda Hoppen had voor de bruidsbeurs 32 jurken ingepakt en zorgvuldig tentoongesteld. Hoppen heeft inmiddels flink wat ervaring met trouwerijen. In de zaak in Nijverdal hoort ze natuurlijk alles over de huwelijksaanzoeken en de planning voor een bruiloft. 

„Die huwelijksaanzoeken worden tegenwoordig steeds romantischer. Wat in is? Nou, bruidegoms gaan vaak weer bij hun toekomstige schoonvader op bezoek, om de hand van zijn dochter te vragen. Kan het romantischer?”

Romantiek op doodnormale dagen

Soms schuilt de romantiek in kleine dingen. Op zo op het oog doodnormale dagen. De 31-jarige Anne uit Enschede kijkt met een verliefde zucht terug op dat magische moment. „Ik ben op een gewone werkdag gevraagd”, zegt ze lachend. 

„Wel had mijn aanstaande de hele dag in de keuken gestaan om spareribs voor ons te bereiden. Daar schonk hij een glas wijn bij in uit een fles die we tijdens onze allereerste vakantie in Toscane hadden gekocht. Voor een speciaal moment. En speciaal was het. Want opeens ging hij op de knieën.”

Myrthe Rietman uit Rijssen zoekt nog een trouwjurk, dus ze is op de Bruidsbeurs in Rijssen aan het juiste adres.
Volledig scherm
Myrthe Rietman uit Rijssen zoekt nog een trouwjurk, dus ze is op de Bruidsbeurs in Rijssen aan het juiste adres. © Carlo ter Ellen

Reggestreek