In juli waren er allerlei activiteiten op het plein van De Salto om de school onder de aandacht van ouders en potentiële leerlingen te brengen. Het heeft niet mogen baten.
Volledig scherm
PREMIUM
In juli waren er allerlei activiteiten op het plein van De Salto om de school onder de aandacht van ouders en potentiële leerlingen te brengen. Het heeft niet mogen baten. © Bert Kamp

Openbare basisschool De Salto in Rijssen gaat dicht

RIJSSEN - De openbare basisschool De Salto in Rijssen gaat dicht. Gisteren zijn leerkrachten en medezeggenschapsraad over het besluit ingelicht. Volgende week woensdag horen de ouders officieel het nieuws van de sluiting, zegt Berthold van Leeuwen, bestuurder van de Stichting Roos. 

De Salto maakt onderdeel uit van Roos, die elf scholen in onder meer Nijverdal, Holten, Rijssen en Wierden beheert. De Salto aan de Keizersdijk in Rijssen werd gevormd na het samengaan van de scholen De Lage Es en De Overtoom. En dat gebeurde destijds al niet uit luxe. De Salto verkeert al geruime tijd in zwaar weer daar waar het het aantal leerlingen betreft. Met de huidige ongeveer zestig leerlingen zit de school een flink eind onder de opheffingsnorm.

Reggestreek