Volledig scherm
Net als Rijssen in oktober 2015, biedt Wierden nu onderdak aan vluchtelingen.

Opvang 250 vluchtelingen op bungalowpark in Holten

HOLTEN. Maximaal 250 vluchtelingen krijgen tijdelijk onderdak op Bungalowpark De Lindenberg in Holten. De buurtbewoners zijn vandaag ingelicht over de noodopvang, die maximaal een jaar gaat duren. De eerste asielzoekers komen in oktober.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft overeenstemming bereikt met de gemeente Rijssen-Holten over de noodopvang van maximaal 250 vluchtelingen op bungalowpark De Lindenberg aan de Borkeldsweg in Holten. Het gaat om een tijdelijke zogenaamde ‘aanvullende opvang’ voor de periode van maximaal een jaar. De verwachting is dat de eerste asielzoekers in oktober 2016 arriveren.

Tijdelijk
Het is de bedoeling dat asielzoekers en vluchtelingen die inmiddels een verblijfsvergunning hebben tijdelijk worden ondergebracht op De Lindenberg, totdat er elders in het land een plaats is in een officieel asielzoekerscentrum (azc). Burgemeester Arco Hofland noemt het 'een morele plicht en sociale verantwoordelijkheid' om een bijdrage te leveren 'aan dit maatschappelijke vraagstuk'.

Steun
De gemeenteraad van Rijssen-Holten staat volledig achter de tijdelijke opvang van vluchtelingen. De raad gaf het college in september unaniem de opdracht om in gesprek te gaan met het COA voor de crisisopvang van maximaal 250 vluchtelingen voor maximaal een jaar. Dat is een aantal dat past bij de schaal en aard van Rijssen-Holten vinden de politici.

Informatie-avond
Buurtbewoners zijn donderdag per brief ingelicht door de gemeente Rijssen-Holten. Volgende week worden ze verder bijgepraat op een informatie-avond voor omwonenden. Dinsdag is er om 20 uur op het gemeentehuis van Rijssen-Holten in Rijssen een informatiebijeenkomst voor inwoners en ondernemers in de gemeente.

Reggestreek