Volledig scherm
Kinderen genieten in de knuffelhoek op de Reggeshow in Rijssen. © Christian van der Meij

Organisatie Reggeshow in Rijssen: 'We gaan gewoon door'

RIJSSEN - Het bestuur van de Reggeshow in Rijssen laat zich niet uit het veld slaan na een kleindierenshow met enkele tegenvallers. Ook in 2017 houden we weer een show, laat secretaris Gradus Averesch van het tentoonstellingsbestuur weten. Het is echter nog onzeker of die show dan weer in de Reggehal wordt opgezet, gezien de kosten van de huur van deze sporthal.

Die tegenvallers hadden afgelopen weekeinde te maken met het minder aantal ingeschreven kleindieren: zo werden op de open Twentse caviadag op zaterdag 22 oktober 95 cavia's ingestuurd. Vorig jaar waren er bijna 200. En ook bij de hoenders, konijnen, sierduiven en sier- en watervogels was sprake van een daling van het aantal ingeschreven dieren. En die inschrijvingen zorgen voor een belangrijk deel van de inkomsten voor de organisatie. Die daling zou voor een groot deel te maken hebben, met het feit dat in hetzelfde weekeinde in dezelfde regio nog een kleindierenshow op het programma stond: de jubileumshow van de 100-jarige vereniging uit Diepenheim.

Prijzen
De keurmeesters waren wel te spreken over de kwaliteit van de dieren op de Reggeshow. Zo won bij de konijnen een dier van het tekeningras Papillon met het hoogst mogelijke predicaat: Uitmuntend. Bij de konijnen wordt dat predicaat zelden gegeven. Bij de grote hoenders ging de hoofdprijs naar een Twents hoen van Henk Enserink uit Nijverdal. René Holtvluwer was de grote winnaar bij de dwerghoenders met een sussex kriel. Bij de watervogels was het fraaiste van alle dieren een streicher eend van Nieuwenhuis uit Rijssen. Wim Nieuwenhuis, eveneens uit Rijssen, werd winnaar bij de sierduiven met een ijsduif.

Jeugd
Bij de jeugd was de prijs voor het fraaiste konijn voor een Alaska van Wout Miskotte uit Den Ham.

Volledig scherm
Reggeshow in de Reggehal in Rijssen: beeld bij de sierduiven. © Christian van der Meij
Volledig scherm
Reggeshow 2017 in de Reggehal in Rijssen. © Christian van der Meij
Volledig scherm
Indrukwekkende dieren op de Reggeshow in Rijssen. © Christian van der Meij
Volledig scherm
Twee bestuursleden van de organiserende vereniging De Eendracht uit Rijssen, links Henk Grievink, rechts Gradus Averesch. © Christian van der Meij
Volledig scherm
Zo worden de cavia's voorbereid op de keuring tijdens de tweede Twentse caviadag, onderdeel van de Reggeshow. © Christian van der Meij

Reggestreek