Volledig scherm
HOLTEN - Paasvuur Espelo. © Bert Kamp

Paasvuur Espelo gaat toch door

HOLTEN - Het zag er even slecht uit voor het paasvuur in Espelo. De brandweer gaf dinsdag natuurbrandgevaar alarmfase 2 af, vanwege de droogte en verwachte temperatuur. Het opschalen houdt in dat de brandweer aan gemeentes adviseert om ontheffingen van het stookverbod die afgegeven zijn, in te trekken. Na overleg met de gemeente en brandweer kwam het verlossende woord: het paasvuur in Espelo wordt zondag toch aangestoken.

Wel worden er extra veiligheidsmaatregelen genomen. Er komt geen competitie met andere paasvuren in Holten en het oorspronkelijke paasvuur wordt niet aangestoken. De organisatie werkt aan een kleiner paasvuur op zo'n 100 meter afstand van het oude vuur. Ook gaat de organisatie de omgeving van het vuur nat houden en worden er verschillende watertanks ingezet, zodat er bij calamiteiten direct ingegrepen kan worden.

  1. Ex-Excelsiorspeler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer
    Video

    Ex-Excelsior­spe­ler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer

    DEVENTER - Aan de hand van Wiel Coerver stapte Jan Michels als 12-jarig ventje al binnen bij de Engelse bondscoach Bobbie Robson. Vrijwel alle Nederlandse hotels zag de kleine Michels van binnen als technisch vaardige uitdrager van de Coerver-methode. ,,Veel oefenen met de bal op techniek.’’ Het was de opmaat van een voetbalcarrière die de Deventenaar via Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Den Bosch, zelfs nog even naar Schotland bracht. ,,Maar ik had meer uit mijn carrière kunnen halen’’, zegt Michels in Stiften, de videorubriek van collega-nieuwsmedium De Stentor.

Reggestreek