Volledig scherm
De parkeerkelder onder het Europaplein in Rijssen © Wouter Borre

Parkeergarage Rijssen is lek, reparatie kost bijna drie ton

RIJSSEN - Na eerdere pogingen bleef het lekken, nu krijgt het complete dak van de parkeergarage onder het Europaplein in Rijssen een nieuwe waterdichte afsluiting.

Er stroomt water in de parkeergarage aan De Hagen in Rijssen. Op diverse plekken zijn soms lekkages zichtbaar, onder meer onder het Europaplein, de toegang vanaf De Hagen en de toegang naar de fietskelder en daktuin aan de Rozengaarde. Het is nodig om de lekkage aan te pakken, want volgens de gemeente is inmiddels de ‘eerste drup’ op auto’s waargenomen. Bovendien kan door aanhoudende lekkage de stalen wapening van het beton gaan oxideren, wat kan resulteren in betonrot.

Drainage
Eerdere pogingen om het probleem aan te pakken hadden weinig resultaat; de lekkages kwamen telkens terug. Vandaar dat het college van B en W heeft besloten om voor een structurele oplossing te kiezen, nu het Europaplein toch op de schop gaat. Dat betekent dat zodra de bestrating van het plein eruit gaat het complete dak van de parkeergarage een nieuwe waterdichte afsluiting krijgt. Daar bovenop komt een drainagemat, die het water afvoert naar de Elsenerstraat en Rozengaarde.

De totale kosten worden geschat op 290.000 euro.

Reggestreek