Volledig scherm

Pokédrone komt eraan… en hij wordt gemaakt in Twente

RIJSSEN – Hoeveel bereik je Pokémon op de lastige plekjes? Een bedrijf uit Rijssen denkt de oplossing te hebben. TRNDlabs is bezig met de ontwikkeling van een heuse Pokédrone.

Hoe werkt het?
Dat is te zien op bovenstaande video. Met een controller bedien je de drone, die gekoppeld is aan je telefoon en het spel Pokémon Go. Zo kun je ook op lastige plekjes bij de (zeldzame) Pokémon komen. TRNDlabs maakte eerder naam met de ontwikkeling 's werelds kleinste drone, 2,2 bij 2,2 centimeter. Nu speelt het Twentse bedrijf in op de wereldwijde hype rond Pokémon Go.

Woensdagnacht maakten nieuwssites uit Amerika en Azië al melding van de Twentse vinding. De vraag is echter, gaat -ie er ooit echt komen? Wij belden met Gerard Nieuwenhuis, eigenaar van TRNDlabs.

Volgens het persbericht is de drone ‘in ontwikkeling’. Hoe lang gaat dat duren?
Nieuwenhuis: “We verwachten toch wel een paar maanden. Het zit nog in de conceptfase. Daarnaast zijn er een paar technische en juridische hobbels die we moeten nemen. Zo moet het GPS-signaal van de telefoon overruled worden door die in de camera. En we zullen medewerking moeten krijgen van het moederbedrijf van de Pokémon-company, Nintendo. Het liefst zouden we het maken als officiële accessoire voor het spel, daarom zoeken we ook contact met Nintendo. Anders kan het misschien onofficieel, maar dat moeten we juridisch dan bekijken.”

Een paar maand, is de hype dan niet allang weer voorbij?
“Goede vraag, die ik overigens heel vaak krijg. Is de drone-hype ook niet een keer voorbij, zeggen mensen dan. Maar ik denk juist dat dit het begin is van een nieuwe game-vorm. Heel veel andere bedrijven zullen door het succes van Pokémon Go een soortgelijke toepassing gaan ontwikkelen.”

Dus als de toepassing niet voor Pokémon Go wordt, dan wel voor iets anders?
“Precies. Het zal mij niet verbazen als over een paar maand Mario Kart in zo’n vorm beschikbaar komt. Mario Kart met drones in de lucht; ik zie het wel voor me. Deze techniek met augmented reality opent een heel nieuwe wereld. De sky is de limit.”

De Pokédrone gaat – als ie er komt - ongeveer 300 euro kosten. Pokémontrainers kunnen dus vast beginnen met sparen…

Gotta catch ‘em all, but what if you just can’t catch ‘em all? They appear everywhere. Above the water, in the middle of the highway, but disappointment takes over the excitement when Pokémons show up at unreachable places. TRNDlabs' Pokédrone is all you could wish for, the solution that delivers the power of catching ‘em all! https://www.trndlabs.com/pokedrone/

Reggestreek