Het plan voor een winkel en appartementen in het voormalige gebouw van de ABN-AMRO is door de politiek goed ontvangen.
Volledig scherm
Het plan voor een winkel en appartementen in het voormalige gebouw van de ABN-AMRO is door de politiek goed ontvangen. © Reitsema & Partners

Politiek blij met winkel
en woningen in Rijssense Haarstraat

RIJSSEN - De loftuitingen waren donderdagavond in de commissie Grondgebied niet van de lucht bij de behandeling van het principeverzoek voor de herontwikkeling van Haarstraat 14 in het centrum van Rijssen.

 Architectenbureau Reitsema & Partners heeft in opdracht van ontwikkelaar Rob Ballast een ontwerp gemaakt voor het voormalige gebouw van de ABN-AMRO wat inspeelt op duurzaamheid en de plannen die de gemeente Rijssen-Holten heeft voor wat betreft de herinrichting van het centrum.

Alle fracties waren het erover eens dat het een mooi initiatief is. Zeker toen wethouder Roland Cornelissen uitlegde dat de  gevraagd extra hoogte van 1.75 meter -boven de thans toegestane hoogte van elf meter - geen precedentwerking zal hebben. „We bekijken per geval of dat  verantwoord is. Maatwerk dus”, aldus Cornelissen

Op de begane grond komt de kledingwinkel van Joanne Ballast, Jolie Women, die nu iets verderop zit. En erboven worden zes appartementen van elk 90 m² en een penthouse over de hele oppervlakte van het pand gebouwd.  

De parkeervoorziening voor de bewoners wordt ook aan De Krans gerealiseerd op het terrein waar nu nog vrij kan worden geparkeerd.  B en W zijn van mening dat het plan van Ballast een kwalitatieve impuls geeft aan het centrum.

Reggestreek