Volledig scherm
De parkeergarage onder het Europaplein is lek

Politiek wil schade lekke parkeergarage Rijssen verhalen

RIJSSEN. Waarom draait de burger op voor lekke parkeergarage in Rijssen? Politiek in Rijssen-Holten wil hoofdaannemer aansprakelijk stellen.


De inwoners van Rijssen-Holten mogen niet zomaar opdraaien voor de lekkage in de parkeergarage onder het Europaplein. Het college moet eerst maar eens onderzoeken of de schade niet te verhalen is op de bouwer. Dat vinden onder meer het CDA, ChristenUnie, SGP en D66 in de gemeenteraad van Rijssen-Holten. De fracties vinden het te makkelijk dat het college de knip wil trekken en 290.000 euro gemeenschapsgeld voor de reparatie wil uitgeven.

Verbijstering
„Waarom gaan we kosten van de lekkage niet verhalen op de aannemer? Zo oud is de parkeergarage nog niet”, wijst CDA-raadslid Herman Kreijkes op het bouwjaar 2008. Volgens wethouder Jan Aanstoot zou de gemeente echter niet sterk staan bij een rechtzaak, omdat er meerdere partijen bij de bouw betrokken waren. Hij heeft dat tot verbijstering van de raadsleden echter niet laten onderzoeken bij de huisadvocaat van de gemeente.

Verantwoordelijk
"Dus de wethouder stuurt de gemeenschap een rekening van drie ton, zonder dat onze advocaat heeft bekeken of we de schade kunnen verhalen?" Ongeloof bij fractievoorzitter Jan Berkhoff (CU) en andere raadsleden. Volgens de SGP is de hoofdaannemer ten allen tijde verantwoordelijk, ook al huurt hij onderaannemers in. Wordt dus vervolgd.

Reggestreek