Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Bert Tijhof van Rijssen-Holten © Gemeente Rijssen-Holten

Poort van Twente nog op een kiertje: grenzen aan de groei in Rijssen-Holten

RIJSSEN - Het was zo’n ‘hè-moment’ toen bekend werd dat Heutink Rijssen gaat verruilen voor Nijverdal. Maar ja, het bedrijf, dat sinds jaar en dag is gevestigd op bedrijventerrein De Mors ziet er geen groeikansen meer. Maar ook niet elders in de gemeente. Het lijkt erop dat de Poort van Twente de grenzen van de groei heeft bereikt... letterlijk.

Wie Rijssen op Google Earth bekijkt ziet aan de noordzijde, vergeleken bij het stadje zelf, een enorm bedrijventerrein liggen. Daar zijn grote, ook landelijk bekende bedrijven als Kondor Wessels, Voortman Staalbouw, de Rijssense Gebouwen Sloperij en Heutink Primair Onderwijs, gevestigd. 

  1. Ex-Excelsiorspeler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer
    Video

    Ex-Excelsior­spe­ler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer

    DEVENTER - Aan de hand van Wiel Coerver stapte Jan Michels als 12-jarig ventje al binnen bij de Engelse bondscoach Bobbie Robson. Vrijwel alle Nederlandse hotels zag de kleine Michels van binnen als technisch vaardige uitdrager van de Coerver-methode. ,,Veel oefenen met de bal op techniek.’’ Het was de opmaat van een voetbalcarrière die de Deventenaar via Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Den Bosch, zelfs nog even naar Schotland bracht. ,,Maar ik had meer uit mijn carrière kunnen halen’’, zegt Michels in Stiften, de videorubriek van collega-nieuwsmedium De Stentor.

Reggestreek