De prikbus van de GGD rijdt rond in Twente. Vaccineren kan zonder afspraak.
Volledig scherm
De prikbus van de GGD rijdt rond in Twente. Vaccineren kan zonder afspraak. © GGD Twente

Prikbus zorgt in Rijssen-Holten voor honderden extra gevaccineerden

RIJSSEN - De coronacijfers stijgen. Ook in Rijssen-Holten, waar op dinsdag 16 november 52 nieuwe besmettingen zijn geteld. Het stukje bijbelbelt in Twente staat bekend om de relatief lage vaccinatiegraad. Door de prikbus is het aantal gevaccineerden de afgelopen weken toch nog gestegen. 

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Woede na crash in Almelo: politie zoekt dader, buurt eist aanpak: ‘Er moet kennelijk eerst een dode vallen’
  PREMIUM

  Woede na crash in Almelo: politie zoekt dader, buurt eist aanpak: ‘Er moet kennelijk eerst een dode vallen’

  Het filmpje gaat menigeen door merg en been. Een vrouw wordt op de Rietstraat door een wit bestelbusje van de fiets gereden en valt kermend van de pijn op het asfalt. Haar man probeert met een sprint de doorrijdende caddy te achterhalen. Tevergeefs. De politie jaagt nog op de bestuurder. De buurt is boos: „Het wordt tijd dat de gemeente iets doet aan deze racebaan. Er moeten kennelijk eerst doden vallen.”
  Almelo