Volledig scherm
Glasvezel © Lenneke Lingmont

Primeur Rijssen - Holten: eerste gemeente in Nederland met overal glasvezel

RIJSSEN/HOLTEN - Alle inwoners en bedrijven in het buitengebied van Rijssen - Holten krijgen glasvezel. Rijssen - Holten wordt daarmee de eerst gemeente in Nederland die geheel verglaasd is.

Het college van B en W van Rijssen - Holten heeft dinsdag besloten om ruim twee miljoen euro te investeren in de aanleg van glasvezel in het gehele buitengebied. Op dit moment is een deel van het buitengebied al verglaasd. De gemeente wil nu ook de resterende 1019 percelen van glasvezel gaan voorzien.

Eigen bijdrage
Voorwaarde voor de aanleg is wel dat minimaal zestig procent van de bewoners en bedrijven in het buitengebied meedoen. De eigen bijdrage voor de aanleg bedraagt 675 euro per perceel. De gemeente hoopt het grootste deel van de investering van 2 miljoen euro terug te verdienen door verkoop van het netwerk aan een marktpartij. In totaal gaat de aanleg Rijssen - Holten netto bijna vier ton kosten.

Leefbaarheid
"Glasvezel is belangrijk nu en in de toekomst", zegt wethouder Roland Cornelissen. "Niet alleen de landbouwbedrijven zijn gebaar bij een goede digtale ontsluiting, ook steeds meer thuiswerkende zzp'ers en andersoortige bedrijven hebben een grote behoefte aan glasvezel. Om het platteland leefbaar te houden is glasvezel van groot belang."

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Reggestreek