Volledig scherm
Edwin van Hoevelaak in zijn muziekstudio. © Lenneke Lingmont

Producer Edwin van Hoevelaak uit Holten aan de slag voor BMG/Talpa: 'Een megabedrijf'

HOLTEN - Ja, toch wel een jongensdroom die uitkomt", zegt hij trots. En met recht, want de Holtense muziekproducent Edwin van Hoevelaak (50) gaat aan de slag voor muziekproductiebedrijf BMG/Talpa. Dinsdag werden de contracten getekend en het is de bedoeling dat in de nabije toekomst artiesten uit binnen-en buitenland muziek gaan opnemen bij Van Hoevelaak's Rooftop Studios in het buitengebied van Holten.

Het contact met BMG/Talpa, onderdeel van de Talpa Groep van John de Mol, kwam tot stand via André Hazes Jr. Van Hoevelaak produceert al jaren muziek voor de razend populaire volkszanger en dat leidde tot contact met de grote muziekmaatschappij. We hadden het er al tijden over dat we onze samenwerking wilden uitbreiden. André staat onder contract bij BMG/Talpa dus raakten we lang in gesprek. Dinsdag werd de deal officieel beklonken. Het is een hele grote stap voor me. BMG/Talpa is een megabedrijf met een enorm netwerk". 

Naast muziek produceert BMG/Talpa veel televisieprogramma's. Ook daar gaat Van Hoevelaak voor aan de slag. „Bijvoorbeeld muziek voor een programma, maar ook liedjes voor zangers en zangeressen die meedoen aan talentenshows. Het is heel spannend en ik heb er ontzettend veel in zin. We gaan mooie dingen maken."

Holten als centrum van de hits?  

Die nieuwe muziek blijft Van Hoevelaak gewoon schrijven en produceren in zijn landelijk bekende Rooftop Studios, net buiten Holten. De studio heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd onder artiesten in Nederland. Mensen vinden het heerlijk hier te komen", legt de producent uit. De Holterberg, de rust en de natuur hier omheen. Artiesten vinden dat heerlijk en blijven dan ook vaak overnachten. Als geboren Holtenaar maakt me dat trots. Misschien komen er straks wel allerlei bekende namen hier over de vloer. We zitten tenslotte maar 45 minuten rijden van Hilversum."

Reggestreek