Volledig scherm
Mirthe Dekker, Leonie Bannink en Lisanne Rossing (vlnr) mogen volgend jaar niet meer in C3-elftal met de jongens meevoetballen omdat ze meisjes zijn. © Lenneke Lingmont

Protesterende voetbalsters vv Holten moeten geduld hebben

HOLTEN - De 15-jarige voetbalsters van vv Holten die niet langer in een jongensteam mogen meedoen, krijgen volgende week woensdag te horen of hun protest daartegen succesvol is.

Mirthe Dekker, Leonie Bannink en Lisanne Rossing spelen in een team met verder jongens. Het bestuur vindt ze echter te oud geworden voor een gemengd team. Jongens en meisjes van puberleeftijd bij elkaar, dat geeft maar spanning. Bij gebrek aan meisjesteams betekent het dat het drietal een andere club moet zoeken.

Goed gevoel
De meiden hadden dinsdagavond een gesprek met twee bestuursleden waarin zij hebben toegelicht waarom ze toch echt bij de club willen blijven. “We hebben er een goed gevoel aan overgehouden”, zegt Mirthe. “We hebben ze toch wel met onze argumenten in de hoek gedreven”.

De twee bestuursleden overleggen de komende dagen met andere bestuurders en komen woensdagavond met een definitief besluit.

Reggestreek