Een gesneuvelde zandhagedis op een fietspad.
Volledig scherm
PREMIUM
Een gesneuvelde zandhagedis op een fietspad. © Stichting Natuurbelang, Harry Hobo

Provincie wil hele mountainbikeroute op Sallandse Heuvelrug sluiten: ‘Gaat niet helpen’

Waar vorig jaar ongeveer een derde deel van de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug werd afgesloten, wil de provincie Overijssel nu alle ‘singletrack’-routes sluiten in de zomermaanden. Reden voor de beoogde sluiting zijn de beschermde zandhagedis en hazelworm, die vaak worden doodgereden door fietsers. ,,Het is half beleid.”

5 reacties

 • Margriet Aan de aan de Stegge

  2 maanden geleden
  Helemaal van het padje af. Gaat nergens over. Enkele natuurfreaks die alles verpesten.
 • alex enschede

  2 maanden geleden
  De provincie legt "de wet" aan de veilige kant uit zodat ze altijd "goed" zitten. Maar gezien deze route er al jarenlang ligt en geen nieuwe aanleg betreft is dat een gegeven. Vanuit dat perspectief wordt de wet dus niet overtreden want geen enkele mountainbiker doodt opzettelijk beschermde dieren. We kunnen natuurlijk ook alle wegen voor automobilisten sluiten omdat het doden van mensen verboden is, komt op hetzelfde neer. Oh, help wat zeg ik nu, de provincie heeft ook wegen...
 • L Schoorlemmer

  2 maanden geleden
  Het land zit vol activistische groeperingen. Groeperingen die gesponsord worden door onze eigen overheid. De postcodeloterij is zo'n voorbeeld. De ellende met activisten is dat ze koste wat kost hun zin willen doordrijven. In dit geval gaat het om "wensnatuur" van wederom een hele kleine groepering. Ik heb de stellige overtuigingen dat mountainbikers, wandelaars etc in betreffend gebied uitstekend met de omgeving omgaan. De ellende zit in onze politieke structuur welke overal in verweven is.
 • Arjohn Kampman

  2 maanden geleden
  Beetje makkelijk om alle schuld bij 1 groep neer te leggen. Als je consequent wil blijven dan moet je alle bezoekers weren: fietsers, hardlopers, wandelaars, automobilisten, motorrijders en "natuurliefhebbers" die zich met enige regelmaat buiten de paden begeven. Hek er om heen dan maar?
 • e krukkert

  2 maanden geleden
  Ben geen MTB-er maar fervent wandelaar in genoemd gebied. Beide groepen recreanten gaan respectvol met elkaar om en houden van de natuur. De groene jongens en meisjes draaien m.i. volledig door en zorgen voor veel onrust.

Reggestreek