Volledig scherm
Gemeentehuis Rijssen © Lenneke Lingmont

Reclamebelasting Rijssen-Holten van de baan

RIJSSEN - Geen besluit over omstreden heffing voor cameratoezicht. Raad haalt kwestie van de agenda.

Ondernemers op de Rijssense bedrijventerreinen hoeven voorlopig geen reclamebelasting te betalen aan de gemeente Rijssen-Holten. De fractievoorzitters hebben het onderwerp van de agenda van de raadsvergadering van 27 oktober gehaald. Daarmee is de omstreden heffing voorlopig van de baan.
Afgelopen maandag bleek al dat de politieke steun voor de invoering van de reclamebelasting om collectief cameratoezicht op de bedrijventerreinen in Rijssen te kunnen betalen was verdampt. Want van de door wethouder Bert Tijhof geschetste unanieme steun van de ondernemers voor het plan bleek geen sprake. Tientallen bedrijven willen helemaal geen nieuwe heffing betalen.
De Stichting Ondernemers Fonds Bedrijventerreinen Rijssen, initiatiefnemer van het plan, heeft zelf de gemeenteraad gevraagd de kwestie van de agenda van de gemeenteraad te halen. „We merken dat er veel vragen leven over de exacte inhoud van het plan en de hoogte van de heffing. Daarom willen we met alle partijen in gesprek om ons plan nog beter te laten aansluiten bij de wensen van alle ondernemers”, stelt voorzitter Martijn Beltman.

Reggestreek