Volledig scherm
Duivenmelker Henk Dannenberg: "Mijn buren hebben nog nooit geklaagd dat mijn duiven op hun was poepen. Je moet wat van elkaar kunnen verdragen." Foto: Liselotte Kolthof

Rijssen besmet met duivenvirus

RIJSSEN - Al 43 jaar tuurt hij regelmatig de hemel af om te zien of zijn duiven huiswaarts keren. Want dat ze de weg vinden, staat buiten kijf. Maar hoe, dat is ook voor Henk Dannenberg een mysterie.

De liefde voor het duivenmelken gaat volgens Dannenberg van vader op zoon. In 1969 raakte hij met het duivenvirus besmet. Een virus dat hij doorgaf aan zijn zoon. Maar of ook de jeugd van nu zich laat besmetten, is volgens Dannenberg de grote vraag. Vergrijzing is volgens hem een probleem waar veel duivenverenigingen mee kampen. "De jeugd heeft vandaag de dag andere interesses. Bovendien is duivenmelken tegenwoordig een duur verhaal. Hok, klok, voer en inschrijfgeld voor wedstrijden. Het kost allemaal best wat."

Lees het volledige interview met Henk Dannenberg en de resultaten van een in april van dit jaar gepubliceerd onderzoek naar het navigatievermogen van duiven dinsdag in De Twentsche Courant Tubantia, editie Reggestreek.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Reggestreek