Volledig scherm
Heidi Averesch, Janny Broekhuis en Fenny Brinkman. © Emiel Muijderman

Rijssen beurt eenzame mensen op met gebakje

RIJSSEN - Rijssen beurt mensen die eenzaam zijn op met een gebakje. Eind deze maand krijgen zij bezoek van vrijwilligers om samen te genieten van een taartje en een praatje. Het Rode Kruis, Mantelzorg Rijssen en ViaVie Welzijn doen dit voor de derde keer. Vorig jaar kwamen vrijwilligers op 100 adressen.

"Iedereen vindt de actie een leuk initiatief", zegt Jannie Broekhuis van de Stichting Evenmens. "Het blijft niet altijd bij een eenmalige ontmoeting. Er zijn vrijwilligers die nu nog steeds naar degene gaan die ze door de actie voor het eerst ontmoetten."

Heidi Averesch van het Rode Kruis zegt dat het niet alleen om ouderen gaat. Ook jongeren kunnen moeite hebben met contact te leggen en mantelzorgers komen er soms simpelweg niet aan toe. "Of denk bijvoorbeeld aan een alleenstaande moeder die aan huis gebonden is", zegt ze. "Of aan iemand die lang werkeloos is en zich voor de buitenwereld schaamt."

Vrijwilligers gezocht!

Voor de actie op 28 en 29 september zoeken de initiatiefnemers nog vrijwilligers. "Het is de bedoeling dat ze zich aanmelden. Ze mogen zelf iemand aangeven voor het gebakje. Bijna iedereen kent wel iemand in de buurt die een bezoekje op prijs stelt. Als ze niemand weten, dan hebben wij een adres", zegt Broekhuis.

Voor de taartjes zorgen de bakkers Meinders en Nijkamp. "Daar zijn we heel erg blij mee", zegt Averesch. Vrijwilligers kunnen zich tot 25 september aanmelden bij ViaVie Welzijn, tel. 0548-362755, of info@viaviewelzijn.nl

Reggestreek