Rijssen-Holten viert (verlaat) haar jubileum. Oud-burgemeester Jan Lonink blikt terug om deze samensmelting van twee uiteenlopende kernen. Hij staat voor de boom die is geplant ter ere van hem en de nieuwe gemeente, in het midden van de kernen.
Volledig scherm
PREMIUM
Rijssen-Holten viert (verlaat) haar jubileum. Oud-burgemeester Jan Lonink blikt terug om deze samensmelting van twee uiteenlopende kernen. Hij staat voor de boom die is geplant ter ere van hem en de nieuwe gemeente, in het midden van de kernen. © Lenneke Lingmont

Rijssen en Holten zijn na 21 jaar goed uit fusie gekomen volgens oud-burgemeester: ‘Er is begrip voor elkaar gekomen’

RIJSSEN/HOLTEN - Ze vormen al 21 jaar één gemeente. Toch vieren Rijssen en Holten het feest los van elkaar. Oud-burgemeester Jan Lonink (70) had als opdracht er een geheel te maken. „Er waren vooral veel cultuurverschillen.”

  1. Inflatie dilemma voor Twentse ondernemers: ‘Waarom pikt overheid een graantje mee als je een bonus geeft?’
    PREMIUM

    Inflatie dilemma voor Twentse onderne­mers: ‘Waarom pikt overheid een graantje mee als je een bonus geeft?’

    ENSCHEDE - De inflatie lag vorige maand voor het eerst in bijna vijftig jaar boven de 10 procent. Dat merken consumenten in de portemonnee en het zorgt voor dilemma’s bij ondernemers. De eigenaar van het Twentse Jongbloed Fiscaal Juristen pleit voor belastingvrije bonussen. „Nu gaat een groot deel van zo’n bedrag naar de staat, waarom moet die een graantje meepikken?”

Reggestreek