Volledig scherm
Zeearend Harley werd donderdagmorgen ingezet bij de overhandiging van het certificaat voor het sociale ondernemerschap van de gemeente Rijssen-Holten. © Emiel Muijderman

Rijssen-Holten beloond als sociale werkgever

RIJSSEN - De gemeente Rijssen-Holten is al sinds 2014 bezig om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan te geven binnen de eigen organisatie en het lokale bedrijfsleven te stimuleren deze mensen in dienst te nemen.

 Daarbij wordt nauw samengewerkt met werkgevers en tal van maatschappelijke organisaties in de gemeente.

 Buitendienst

Rijssen-Holten geeft deze mensen vooral een plekje in de buitendienst, waar ze worden ingezet bij de catering in het gemeentehuis en het onderhoud en beheer van openbaar groen, sporthallen, kinderboerderij en de gemeentewerf. In de buitendienst wordt veel aandacht besteed aan integratie, training en coaching. 

Keurmerk

Donderdagmorgen werd het maatschappelijk ondernemen van de gemeente beloond. Het onafhankelijke adviesbureau Extend maakte bekend dat Rijssen-Holten als werkgever de hoogste trede op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) heeft bereikt. Het certificaat werd op een ludiek manier door zeearend Harley  aangeboden.

 „Als we van het bedrijfsleven verwachten dat zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden voor ontwikkeling en betaald werk, dan is het niet meer dan normaal dat de ook gemeente als werkgever zijn verantwoordelijkheid neemt en het goede voorbeeld geeft”, aldus wethouder Bert Tijhuis.

Reggestreek