Volledig scherm
© George Nusmeijer

Rijssen-Holten gaat internationaal

RIJSSEN-HOLTEN - De gemeente Rijssen-Holten wil meer internationaal samenwerken en hoopt via de Euregio grote Europese subsidies binnen te halen en de contacten met het Duitse bedrijfsleven te verbeteren.

In het economische beleid van de gemeente Rijssen-Holten speelt het Nederlands-Duitse samenwerkingsverband Euregio tot nu amper een rol. Daar moet verandering in komen, vindt het college van B en W. Volgens burgemeester Arco Hofland ruilt Rijssen-Holten de Regio Twente niet in voor de Euregio. „Niet in plaats van, maar naast elkaar.”

Via de Euregio zijn grotere subsidiebronnen aan te boren dan nu via de Regio Twente en de provincie Overijssel gebeurt, stelt het college. Volgens B en W werkt er een ‘flink aantal’ werknemers uit Duitsland in het bedrijfsleven in Rijssen-Holten. Euregio helpt deze werknemers, maar ook inwoners van de gemeente die in Duitsland willen werken. Verder werkt de Euregio aan het verbeteren van de vervoersverbindingen tussen Nederland en Duitsland, en het bevorderen van het toerisme. Hofland: „De Euregio heeft dus al een meerwaarde, die we nog verder willen vergroten.”

Reggestreek