Volledig scherm
Stichting Stolpersteine Rijssen krijgt subsidie om de eerste stolpersteine (struikelstenen) te leggen ter nagedachtenis aan door de nazi’s vermoorde Rijssense Joden. © EPA

Rijssen-Holten haalt €15.000 uit de knip voor culturele subsidies

RIJSSEN - De Cultuur Advies Raad in Rijssen-Holten vindt dat zes  culturele instellingen tezamen bijna 15.000 euro verdienen voor projecten cq. activiteiten. Drie aanvragers hebben het nakijken.

Jaarlijks heeft de gemeente een budget voor cultuur beschikbaar waarop verenigingen en instellingen een beroep kunnen doen. De aanvragen voor een bijdrage uit dat budget moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen en die worden getoetst door de Cultuur Advies Raad. Deze CAR brengt over de aanvraag advies uit aan burgemeester en wethouders.

Theater over 75 jaar bevrijding

Gospelgroep Promises krijgt uit het budget 425 euro voor de kerstrondgang in drie verpleeghuizen en het hospice. Het koor had 725 euro gevraagd. Korenmolen de Hegeman in Dijkerhoek had 2150 euro gevraagd voor een oogstdag en krijgt 1900 euro. Ook de Holtense toneelclub OCH is in de prijzen gevallen en krijgt 3500 euro voor een theatervoorstelling in het kader van 75 jaar bevrijding en dat is fors minder dan de ruim 11.000 euro die was gevraagd.

Stolpersteine in Rijssen

Ook de Stichting Rijssense Musea krijgt een flink bedrag overgemaakt; 4000 euro voor een presentatiesysteem Interactieve Kunstgalerie. De stichting had dit bedrag ook gevraagd. De stichting Stolpersteine Rijssen krijgt eveneens datgene waarom werd verzocht, namelijk 2000 euro voor het leggen van de eerste Stolpersteine op maandag 23 maart en de onlangs gehouden theatervoorstelling voor de jeugd. 

Lege handen

Voor de stichting Stadsmuziek Rijssen is er 3000 euro als bijdrage in de kosten van een Klassieke Muziekdag. Muziekvereniging HMV, gospelkoor Rejoice en touwtrekvereniging OKIA blijven met lege handen zitten. Ze hadden geld gevraagd voor  respectievelijk zwarte jassen voor de medewerking aan de dodenherdenking, een concert en een jubileumboek.

Reggestreek