Rijssen-Holten neemt inhuurkrachten van Djopzz in dienst voor groenonderhoud in het kader van het zogeheten ‘inclusief werkgeverschap’.
Volledig scherm
Rijssen-Holten neemt inhuurkrachten van Djopzz in dienst voor groenonderhoud in het kader van het zogeheten ‘inclusief werkgeverschap’. © stock.xchng

Rijssen-Holten heeft vaste baan voor inhuurkrachten sociale werkvoorziening

RIJSSEN - Dertien personen met afstand tot de arbeidsmarkt komen in dienst van de gemeente Rijssen-Holten. Ze behoren tot de groep die nu nog door de gemeente worden ingehuurd via Djopzz.

Met het in dienst nemen van de inhuurkrachten zegt de gemeente invulling te geven aan het zogeheten ‘inclusief werkgeverschap’  door werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen en niet via een externe partij - in dit geval Djopzz -  flexibel inzetbaar te houden. ‘Het uitvoeren van inclusief werkgeverschap wordt geborgd binnen de organisatie. De groep Djopzz-medewerkers krijgen hiermee duidelijkheid over hun positie en toekomst’, aldus burgemeester Arco Hofland.

Groenvoorziening

De mensen om wie het gaat zijn reeds werkzaam in het groenonderhoud  Volgens Hofland is het huidige personeel in de groenvoorziening al gewend aan het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en staat hier positief tegenover. ‘Ook de teammanagers zien de meerwaarde ervan.’

Onvoldoende

Buiten de groenvoorziening heeft de gemeente slechts beperkt medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet. Volgens Hofland is Rijssen-Holten nog onvoldoende ‘inclusief werkgever’ en zal dit meer vorm moet krijgen in de organisatie. 

Reggestreek