Volledig scherm
Gedeputeerde Eddy van Hijum, ondernemer Erik Huzen en wethouder Bert Tijhof (v.l.n.r.) onthullen een bord © Lenneke Lingmont

Rijssen-Holten vriendelijkste mkb-gemeente van Nederland

RIJSSEN-HOLTEN - De gemeente Rijssen-Holten is verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van Nederland. Ondernemers zijn vooral te spreken over de toegankelijkheid van de gemeente en de investeringen die Rijssen-Holten gedaan heeft in het midden- en kleinbedrijf.

Rijssen-Holten werd twee weken geleden al uitgeroepen tot mkb-vriendelijkste gemeente van Overijssel, de landelijke titel komt daar nu bij. De gemeente was al twee keer eerder verkozen tot winnaar van Overijssel.

Verkiezing
Ruim 21.000 ondernemers verdeeld over 390 gemeenten werd naar het ondernemersklimaat in hun gemeente gevraagd. De jury van MKB-Nederland schrijft in haar rapport dat ondernemers in de gemeente Rijssen-Holten waar krijgen voor hun geld. Ook betrekt de gemeente actief ondernemers bij haar plannen.

Stimulans
De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De prijs dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid.

Reggestreek