Volledig scherm
Rijssen-Holten wil in 2020 twintig procent minder Co2 uitstoten

Rijssen-Holten wil Co2-reductie gewoon halen

RIJSSEN/HOLTEN - Rijssen-Holten moet de uitstoot van CO2 in 2020 met 20 procent hebben teruggebracht. Die ambitie wil de gemeenteraad niet loslaten.


Niet de ambities naar beneden bijstellen, maar er keihard voor gaan om de milieudoelstellingen gewoon te halen. Dat vindt de gemeenteraad van Rijssen-Holten. „We presenteren ons als een ondernemende en ambitieuze gemeente. Dan moeten we de handen uit de mouwen steken en een plan van aanpak maken”, verwoordt VVD-fractievoorzitter Frans Noordam de opstelling van de fracties in de gemeenteraad.

Rijssen-Holten moet in 2020 de uitstoot van Co2 met 20 procent verminderd hebben ten opzichte van 1990. Die doelstelling staat in de gemeentelijke Duurzaamheidsvisie 2016-2019. Maar volgens wethouder Jan Aanstoot wordt dat een ‘Tour de force’. Met andere woorden: de doelstelling is niet erg realistisch.

SGP-raadslid Sandert Haase: „Wat gaan we nu doen? Nemen we een doelstelling op die we toch niet gaan halen? Of vinden we duurzaamheid te belangrijk daarvoor?” Fractievoorzitter Jan Berkhoff van de ChristenUnie vindt het de eer te na van Rijssen-Holten om maar te accepteren dat vastgestelde doelstellingen toch niet gehaald worden. „De gemeenteraad moet zijn verantwoordelijkheid nemen.” Ook het CDA is strijdlustig. „Na de vakantie moeten we een plan van aanpak maken”, zegt CDA-raadslid Herman Kreijkes.

Reggestreek