Volledig scherm

Rijssen-Holten wil goedkoopste gemeente Twente blijven

RIJSSEN-HOLTEN. . Inwoners van Rijssen-Holten blijven wonen in de goedkoopste gemeente van Twente. De onroerendzaakbelasting gaat in 2017 niet omhoog.


Goed nieuws voor de inwoners van de gemeente Rijssen-Holten: de onroerendezaakbelasting (ozb) gaat volgend jaar niet omhoog. De gemeente wil het tarief met de inflatiecorrectie van 1,3 procent verhogen. Dat betekent dat Rijssen-Holten ook volgend jaar waarschijnlijk de goedkoopste gemeente van Twente en Overijssel blijft.

Zo houden
Uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat Rijssen-Holten in 2016 het beste scoort van alle Overijsselse gemeenten. „En dat willen we graag zo houden”, aldus wethouder Ben Beens van financiën.

Wensenlijstjes
Rijssen-Holten staat er financieel goed voor. De gemeente verwacht ook in de komende jaren structureel geld over te houden. In 2017 zou dit bijna 1 miljoen euro zijn, in 2018 708.000 euro, in 2019 en 2020 562.000 euro. Een luxe positie”, vindt burgemeester Arco Hofland. „Want de meeste gemeenten komen geld tekort en moeten fors bezuinigen. Die slag hebben wij al gemaakt, zodat we geld overhouden om te kunnen investeren.” Toch waarschuwt hij de gemeenteraad om terughoudend te zijn en niet allerlei wensenlijstjes te maken om leuke dingen met het overschot te doen

Reggestreek