Volledig scherm
© Thinkstock

Rijssen krijgt er 52 huizen bij

RIJSSEN - Volgens de plannen van de gemeente Rijssen-Holten komen er 52 woningen bij in nieuwbouwwijk Het Opbroek. Het college van B en W heeft hiervoor overeenstemming bereikt met projectontwikkelaar Albert ten Brinke Projecten.

Om de bouwplannen te kunnen realiseren koopt de gemeente Rijssen-Holten de benodigde agrarische percelen. Een aantal percelen is al in eigendom van de gemeente, voor een aantal andere percelen moet nog overeenstemming worden bereikt met de grondeigenaren.De gemeente maakt de bouwpercelen vervolgens bouwrijp. Ook wil Rijssen-Holten een brug aanleggen en ontwerpen, die centraal in het plan is gelegen. Het college van B en W vraagt hiervoor een totaal krediet van de gemeenteraad van 1,8 miljoen euro.

Haast
Ten Brinke wil zo snel mogelijk met de bouw van de woningen gaan beginnen. De gemeente heeft ook haast en wil volgende maand al het bouwrijp maken van de gronden gaan aanbesteden. Het aanleggen van de wegen, riolering en nutsvoorzieningen als elektriciteits-, gas- en waterleidingen zou dan in januari kunnen beginnen.

Volgens de planning kan begin mei begonnen worden met de uitgifte van de bouwkavels en de bouw van de woningen.

Reggestreek