Volledig scherm
© Thinkstock

Rijssen krijgt er 77 woningen bij

RIJSSEN - Nieuwbouwwijk ’t Opbroek in Rijssen wordt in de eerste fase volgebouwd met 77 woningen. En mogelijk komen er nog meer bij.


Projectontwikkelaar Roosdom-Tijhuis mag 22 woningen bouwen in deel 3 van de eerste fase van nieuwbouwrijk ’t Opbroek in Rijssen. Hierover is overeenstemming bereikt met de gemeente Rijssen-Holten. Het gaat om een mix van diverse woningtypen.

De 22 woningen komen bovenop de 55 huizen die projectontwikkelaar Albert ten Brinke Projecten volgend jaar gaat bouwen. Het totaal aantal nieuwe woningen komt dus op 77.

Burgemeester Arco Hofland geeft aan dat de gemeente nog in gesprek is met een derde grondeigenaar, waardoor het totale aantal woningen in het eerste deel van deze nieuwbouwwijk hoger uitvalt. Daarmee is de eerste fase van ’t Opbroek bijna voltooid.

Rijssen-Holten wil daarom ook de tweede fase van de nieuwe woonwijk vast gaan voorbereiden. „Om continuiteit in de productie van nieuwbouwwoningen te houden is het nu tijd om voor het noordelijk deel een nieuw bestemmingsplan voor te bereiden”, aldus het college. B en W vragen hiervoor een krediet van 145.500 euro.

Reggestreek