Volledig scherm
Joey Oraile: "Bij zo'n mooie auto hoort geen ordinair oplaadapparaat." © Lars Smook

Rijssenaar komt met Mercedes onder de laadpalen

RIJSSEN - Hij houdt van design, luxe en mooie materialen. Daarom brengt Joey Oraile (26) uit Rijssen een exclusieve laadpaal voor elektrische auto's op de markt. Prijs: 20.000 tot 30.000 euro.

Hij heeft de Mercedes 350E zelf geregeld bij het autobedrijf Baan. De glimmende bolide van zo rond de 70.000 euro is geparkeerd op de statige oprijlaan van het kasteel De Oosterhof in Rijssen. De locatie op stand en de auto uit het duurdere segment geven al aan waar Joey Oraile van houdt. "Zeg nou zelf: bij zo'n auto hoort geen ordinair oplaadapparaat, maar een luxe, mooie designlaadpaal", zegt hij en wijst naar de Mercedes 350E, een hybride-limousine, die dus deels elektrisch rijdt. Zo kwam Oraile op het idee om zelf designlaadpalen op de markt te brengen. "Zie het als kunst. Bedoeld voor particulieren, die de palen thuis kunnen plaatsen."

Hoe zijn designlaadpalen er uit komen te zien? Dat is nog geheim! Hij is inmiddels samen met een industrieel ontwerper aan het tekenen. "Mijn product krijgt een kunstzinnige, strakke vormgeving. Mooi, robuust en met duurzame materialen", wil hij wel vast verklappen. "Ik houd van mooie spullen. Een Zwitsers horloge van het merk Breitling bijvoorbeeld. Of een Rolex. Ik wil dat iets perfect is. Ik ben een perfectionist."

Design

Hoewel zijn laadpalen in principe 'voor iedereen' zijn bedoeld mikt hij duidelijk op het hogere marktsegment. "Mijn designproducten gaan tussen de 20.000 en 30.000 euro kosten. Veel geld? Ja het is veel geld, maar daar krijg je ook iets bijzonders voor terug. Een product dat zich kenmerkt in kwaliteit en design. Mijn oplaadpaal is een kunstwerk dat het erf kan sieren."

Er is zeker een markt voor zijn product, denkt Oraile. "Want is het aandeel elektrische auto's nu nog minimaal, straks in 2035 rijdt iedereen elektrisch. De fossiele brandstoffen raken op en we gaan steeds meer naar een duurzame maatschappij. Straks moet iedereen zijn auto dus opladen."

Reggestreek