Volledig scherm
Beheerders Christiaan Pijffers en Jac Reijnders (links) bij de geluidsabsorberende wanden van het bedrijf Tig Akoestiek. © Ronald Vrugteman

Rijssense sporthal De Stroekeld na brand terug in bedrijf

RIJSSEN - De in maart door brand beschadigde sporthal De Stroekeld is terug in bedrijf.  De hal in de wijk Veeneslagen werd getroffen door een brand in de tussenruimte van de sporthal. De schade was enorm waardoor gebruikers van de sporthal moesten uitwijken naar alternatieve sportlocaties. Dinsdagmiddag was er een bijeenkomst in de herstelde hal, die na de zomervakantie weer in gebruik werd genomen. 

Noodunits

Wethouder Bert Tijhof, die de herstelde hal samen met wethouder Jan Aanstoot heropende is blij dat de aangedragen oplossingen goed zijn ontvangen bij de gebruikers van de sporthal. „We plaatsten kleedruimtes in de vorm van noodunits, zodat er ook buiten op het sportveld gesport kon worden en schaften buitensportvoorzieningen aan. De scholen maakten hier enthousiast gebruik van en konden heel fijn ook gebruikmaken van een ruimte in fitnesscentrum Artros”.

Verduurzaming

Wethouder Jan Aanstoot:  „Bij de herbouw is in het bijzonder aandacht geschonken aan verduurzaming. Zo verbruikt de sporthal minder energie door het verhogen van isolatiewaarden. Ook is alvast rekening gehouden met een toekomstige verduurzamingsinvestering.”

Warmtepomp

Het leidingen- en installatienetwerk is op die manier hersteld dat er ieder moment een warmtepomp aangebracht kan worden, opdat de sporthal niet meer met aardgas verwarmd hoeft te worden. Ook is bij de herbouw aandacht besteed aan de akoestiek van de deelzalen. Door het aanbrengen van nieuwe scheidingswanden zijn de geluidswaarden verbeterd waardoor het sporten en lesgeven voortaan veel aangenamer is.  

Geen galm

De speciale wanden zijn ontworpen door het  Almelose bedrijf Tig Akoestiek. De Stroekeld is de vijfde hal in Nederland die de speciale wanden heeft. ‘Een hele verbetering; we hebben geen galm meer en leerkrachten kunnen zich goed verstaanbaar maken als ze aan een klas sportles geven’, aldus beheerders Christiaan Pijffers en Jac Reijnders, die van de gemeente een interactief scherm kregen aangeboden, waarmee ze bezoekers voortaan goed kunnen informeren. 

Reggestreek