Volledig scherm
© Frans Nikkels

Roosdom-Tijhuis bouwt appartementen aan Oranjestraat Holten

HOLTEN - Roosdom-Tijhuis heeft het pand van de Rabobank aan de Oranjestraat in Holten gekocht. De projectontwikkelaar uit Rijssen wil een aantal appartementen bouwen op de eerste etage van dit gebouw.

Het Holtens Ondernemershus blijft de komende jaren gebruikmaken van de ruimte op de begane grond.


Directeur Martin Companje van Roosdom-Tijhuis geeft aan dat de ontwikkelaar zes tot tien appartementen wil bouwen op de verdieping. Het precieze aantal hangt af van de oppervlakte van de te bouwen woningen, die volgens Companje zijn bestemd voor ouderen. Roosdom-Tijhuis is al in gesprek met de gemeente Rijssen-Holten over det realisatie van het plan. Companje geeft aan dat de gemeentelijke politiek eerst nog wel een uitspraak moet doen over de locaties voor appartementen in het dorp Holten. Roosdom-Tijhuis heeft met de Stichting Holtens Ondernemershus een huurcontract afgesloten voor de komende tien jaar.

Het Ondernemershus fungeert met name als werk- en ontmoetingsplek voor zzp'ers uit Holten en omgeving. Maar ook kleine bedrijven met één of twee personeelsleden vinden hier inmiddels onderdak. Directeur Gerard Kok van de Rabobank benadrukt dat dit gezamenlijke initiatief een groot succes is geworden en dat momenteel 25 ondernemers gebruikmaken van de ruimte op de begane grond. "Drie ondernemers zitten nu zelfs al op de eerste etage", geeft Kok aan.

Reggestreek