Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Rotterdammer met ruim 8 mille op zak in Holten vrijgesproken

ALMELO/HOLTEN - Ondanks het feit dat de 21-jarige Ibrahim A. in oktober 2014 in Holten staande werd gehouden door de politie en hij een bedrag van 8.765 euro op zak had, werd de Rotterdammer vrijdagmorgen vrijgesproken in de Almelose rechtbank.

Zowel de officier van justitie, de advocaat als politierechter Stoové vonden de doorzoeking van de auto onrechtmatig. In oktober 2014 werd Ibrahim A. aangehouden in Holten bij een verkeerscontrole. De agenten haalden de bestuurder door het politiesysteem en besloten de auto te doorzoeken. Hier werd bijna 9.000 euro aangetroffen in het middenconsole van de auto, waaronder een vals biljet van 100 euro.

„De verdachte is al eerder betrokken geweest bij drugszaken, maar de doorzoeking van de auto was onrechtmatig”, aldus de officier van justitie die vrijspraak eiste. De advocaat sloot zich bij haar betoog aan. „De vondst van het geld is onrechtmatig. Het betrof een verkeerscontrole die werd uitgevoerd en mijn cliënt is zonder reden door het politiesysteem gehaald. Ook is er gelijk een politiehond in de auto gelaten, terwijl het een verkeerscontrole betrof en er geen vermoeden was voor drugs. Mijn cliënt is daar nooit concreet mee in aanraking geweest’’, aldus de advocaat die om vrijspraak en om teruggave van het ingenomen geld vroeg. Dat gebeurde ook, alleen het valse briefje van 100 euro kreeg hij niet terug.

Reggestreek