Volledig scherm
De Sallandse Heuvelrug © Lenneke Lingmont

Sallandse Heuvelrug niet genomineerd voor ‘Mooiste natuurgebied van Nederland’

HOLTEN - De Sallandse Heuvelrug is niet genomineerd voor de verkiezing tot mooiste natuurgebied van Nederland. Dat heeft de vakjury, onder voorzitterschap van mr. Pieter van Vollenhoven, maandagavond bekend gemaakt in de uitzending van 'De Wereld Draait Door'.

“We waren graag de strijd aangegaan in de landelijke verkiezing omdat wij van mening zijn dat wij een uniek natuurgebied vertegenwoordigen” aldus Anneke Raven, voorzitter van het kernteam Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

De Sallandse Heuvelrug kent een unieke flora en fauna, zoals het grootste aaneengesloten droge heidegebied van West-Europa, en is het leefgebied van diverse zeldzame diersoorten zoals het korhoen en de nachtzwaluw.

Weerribben-Wieden
“Wij feliciteren natuurlijk de overige genomineerde natuurgebieden en wensen hen een goede campagne toe”, aldus Raven. “De felicitaties gaan met name uit naar onze ‘Overijsselse buren’ het Nationaal Park Weerribben-Wieden, die wel op de lijst met genomineerden staan. Wij zullen hen onze volledige support bieden in de verkiezing tot mooiste natuurgebied om op deze manier de Overijsselse natuur in de spotlights te zetten.”

Reggestreek