Volledig scherm
De Saxionstudenten uit Rijssen en Holten brachten - inclusief donaties - 11.000 euro bijeen voor de strijd tegen spierziekte ALS. © Thijs Hofman

Saxionstudenten uit Rijssen-Holten zetten zich in voor ALS

RIJSSEN-HOLTEN/COLMSCHATE - Met een schaatsevenement vrijdag 7 februari in De Scheg in Colmschate hebben zeven Saxionstudenten 11.000 euro bijeengebracht voor onderzoek naar de spierziekte ALS. 

Sander Gerritsen, Sven Brinks, Brent Jansen, Marik Bosch uit Rijssen en Luuk van der Linde, Lucas van Beek en Thijs Hofman uit Holten overtroffen daarmee riant hun mede-studenten sportmarketing die vorig jaar €8.500 op de rekening van de Stichting ALS Nederland overmaakten. 

Donaties

„De directe opbrengst van het schaatsevenement was 10.015 euro, maar er komen nog verschillende donaties binnen, zodat we de 11.000 euro wel halen”, aldus Thijs Hofman.

Spierziekte

Volgens de Saxionstudent is voor ALS gekozen omdat er voor die spierziekte nog geen behandeling of medicijn bestaat en het daarom belangrijk is dat er verder onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van deze fatale ziekte. 

Profvoetbalclub

De studenten uit Rijssen en Holten volgen de vierjarige opleiding sportmarketing. Het is, volgens Hofman, een studieroute binnen de opleiding Commerciële Economie waarmee je later als commercieel specialist aan de slag kunt bij, bijvoorbeeld, profvoetbalclubs of professionele wielerploegen.

Reggestreek