Volledig scherm
Afzien bij de Obstacle Run in Rijssen © Lenneke Lingmont

Scholieren ploeteren in de modder in Rijssen

RIJSSEN. Meer dan 1100 scholieren en 500 basisschoolleerlingen uit Rijssen, Holten, Wierden, Enter en Markelo ploeteren deze week in de modder bij de Reggesteyn Obstacle Run.


Opzwepende beats klinken uit de luidsprekers bij scholengemeenschap Reggesteyn in Rijssen. Dan klinkt er gejuich. Drijfnat en onder de modder komt hij als eerste basisschoolleerling over de finish. Precies 34 minuten en 18 seconden heeft Bas Brinke (12) van de Wilhelminaschool nodig voor het 6,8 kilometer lange parcours van de Reggesteyn Obstacle Run. Hoe het was? „Zwaar”, zegt Bas. „Maar ook erg leuk!” De Rijssense bikkel heeft niet speciaal getraind voor de run. „Maar ik zit op voetbal, bij Excelsior”, verklaart hij zijn beresterke conditie.

Bikkelen
Esmée Wessels (11) is het snelste bij de meiden. „Ik heb een hele tijd vlak achter Bas gelopen, maar mijn knie lag helemaal open. Ik ben daarom iets teruggezakt, maar ben wel gewoon doorgegaan”, zegt ze. Wat ze van de Obstacle Run vindt? Esmée komt superlatieven tekort: „Echt vet! Gewoon supercool! Lekker bikkelen en doorgaan.”

Saamhorigheid
Doorzettingsvermogen. Daar gaat het om bij de Obstacle Run bevestigt docent Martin Poortman van de gymsectie van Reggesteyn. Liefst 21 hindernissen moeten de leerlingen (samen) overwinnen op het parcours van bijna 7 kilometer lengte. „Maar het gaat ook om saamhorigheid, elkaar helpen. Dat sociale aspect vinden wij eigenlijk nog belangrijker”, legt hij uit.Reggesteyn ziet het niet alleen als een leuke activiteit, maar ook als een mooie promotie voor de school.

Reggestreek