Volledig scherm
Wethouder Roland Cornelissen groef symbolisch het eerste gat in de grond voor de uitbreiding van het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats. © Frans Nikkels

Schop in de grond voor uitbreiding infocentrum Holten

HOLTEN - Met een grote schep zand is maandagmiddag de officiële stap gezet voor de uitbreiding van het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats.

Bomen

De nieuwbouw omvat circa 175 vierkante meter en wordt gebouwd op bosgrond achter het bestaande gebouw. Grond- en loonbedrijf AGL heeft hiervoor vorige week de nodige bomen omgezaagd. Een graafmachine stond maandagmiddag paraat om symbolisch het eerste gat te graven. Een handeling die  werd uitgevoerd door wethouder Roland Cornelissen, die de locatie een belangrijke trekpleister in de gemeente noemde.

Droom

Maar het is vooral een bijzonder moment voor de Holtense groep vrienden die ooit het initiatief hebben genomen om hun droom - een informatiecentrum naast de Canadese Begraafplaats -  te verwezenlijken. Dat luttele jaren na de opening het centrum al uit zijn jasje is gegroeid vanwege de toename van het aantal bezoekers had woordvoerder Albert van de Maat van de stichting niet durven dromen.

Bouwklaar

„Een gedenkwaardige dag. Wij zijn heel blij en trots dat de wethouder de bouw officieel start. De komende tijd zal de grond bouwklaar worden gemaakt. Op die plek komt een ontmoetingsruimte om kinderen en scholen beter op te vangen zonder andere bezoekers te storen. Ook het bestaande gebouw wordt aangepakt. De kantoren maken plaats voor een belevingsruimte. De bouw neemt enkele maanden in beslag. Onze wens om energieneutraal te bouwen met zonnepanelen en een warmtepomp ligt nog ter inzage. Misschien dat we het eerste jaar voorlopig op gas moeten stoken”, aldus Van de Maat.

 Het informatiecentrum is vanaf oktober tot en met januari gesloten. Bezoekers kunnen in de winter nog wel de rondleidingen volgen.

Reggestreek