Volledig scherm
© Thinkstock

Schuitemaker in Rijssen ontslaat bijna 10 procent van personeel

RIJSSEN - Schuitemaker Machines in Rijssen ontslaat 19 van de 180 werknemers. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. De medewerkers hebben te horen gekregen dat vanwege onvoldoende orders en afzet er geen werk meer is.

Volgens directeur Johan Veenstra zijn er minder orders vanuit de melkveehouderij, waar het al langere tijd door onder meer de te lage melkprijs niet goed mee gaat. Daardoor zijn er in de afgelopen 10 maanden minder orders gekomen.

Stagnerende markt
"Wij moeten anticiperen op onze eindklanten en er op voorbereid zijn dat de markt stagneert", aldus Veenstra. "We hebben een financieel gezond bedrijf, maar kunnen niet nog zo'n jaar hebben. We hebben tijdelijke contracten en overeenkomsten met medewerkers van uitzendbureau's in de afgelopen maanden als eerste niet verlengd. Nu nemen we noodgedwongen afscheid van 19 werknemers."

Wintermachines
Schuitmaker heeft twee takken: de productie van machines voor de melkveehouderij en loonwerk en de productie van wintermachines voor onder meer zand- en zoutstrooien en sneeuwruimen. De ontslagen vallen niet in de sector van wintermachines.

Bijna 100 jaar
Het Rijssense bedrijf bestaat over 2,5 jaar honderd jaar. "Die honderd jaar gaan we halen en het is de bedoeling dat we ook de 150 jaar bereiken. Er is geen enkele reden tot wanhoop. De markt is nu zo. Maar er komt ook een moment dat de markt weer aan zal trekken."

Reggestreek