Volledig scherm
© ANP

Seminar homoseksualiteit voor christenen voor het eerst in Rijssen

RIJSSEN - De landelijk actieve Stichting Verscheurd houdt deze woensdagavond in Rijssen een seminar over homoseksualiteit voor christenen. De stichting bestaat vier jaar en het is voor het eerst dat zij Rijssen aandoet. „We kiezen voor Rijssen omdat er veel christenen wonen”, aldus Joëlle Bakhuis van Verscheurd.

Open gesprekken over homoseksualiteit en geloven; dat is het doel van de stichting. Verscheurd is een initiatief van christenen die zelf van dichtbij met homoseksualiteit te maken hebben. De vrijwilligers van Verscheurd zijn allemaal zelf lesbisch of homo, of ‘naaste familie van’.

Ervaringsdeskundigen

De seminar die woensdagavond op het programma staat, is bedoeld voor iedereen met vragen over homoseksualiteit en geloven. Er wordt informatie gegeven over homoseksualiteit en er zullen verhalen en ervaringen worden gedeeld. 

Seminarleiders kunnen vanwege hun eigen geaardheid of doordat zij naaste familie van een homo of lesbienne zijn vertellen welke vooroordelen en onbegrip zij tegengekomen zijn, ‘maar gelukkig ook over liefde en begrip die ze vonden’. En over hun zoektocht in het geloof. 

Bijbel

Stichting Verscheurd stelt dat sommige christenen geloven dat de Bijbel geen ruimte laat voor homoseksuele relaties, terwijl anderen zich niet bezwaard voelen. Tijdens de seminar worden verschillende visies uit de Bijbel besproken, zonder dat een standpunt wordt gekozen. Doel is christenen met verschillende visies met elkaar te verbinden en mensen toe te rusten in het omgaan met homoseksualiteit in hun eigen omgeving. 

Openbare bijeenkomst

De seminar begint om 19.30 uur in Speeltuin Noord aan Brandlicht 3 in Rijssen. Wegens het beperkte aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via verscheurd.nl/seminars. De toegang is gratis.

De bijeenkomst is openbaar. Dat blijkt niet gebruikelijk; de volgende twee seminars - in Harderwijk en Krimpen aan den IJssel - zijn besloten. Toch weert Verscheurd de pers in Rijssen, uit angst dat bezoekers niet vrijuit durven te praten.

Reggestreek