Sinterklaas rijdt met loeiende sirenes door Almelose straat

VIDEOSinterklaas heeft het druk deze woensdag: in heel Twente wordt hij verwacht op basisscholen en andere plekken. In Holten koos de goedheiligman wel voor een heel bijzonder vervoersmiddel: de Sint arriveerde per trekker bij basisschool De Regenboog. 

Amerigo was te moe na alle avonden over de daken, vermeldt de Facebooksite van De Regenboog. En dus verscheen Sinterklaas voorop de kiepbak van een tractor bij de basisschool in Holten. Op meer plekken in Twente koos de oude baas voor creatieve aankomst. Zo arriveerde hij in Goor per brandweerwagen. 

Zelf een bijzondere aankomst of leuke foto van de intocht? WhatsApp ons op 06-13328999

In Goor kwam Sinterklaas met de brandweerauto aan. De vreugde bij de kinderen was er niet minder om

Ook op basisschool De Meander in Ootmarsum kwam de Sint aanrijden op een tractor. Hij werd vergezeld door één zwarte piet. 

Volledig scherm
© Gerja Busscher

In Hengelo kwam de goedheiligman langs op de Europaschool. Hij werd gebracht in een historische brandweerwagen. 

Volledig scherm
© Annemieke Admiraal

Ook bij basisschool ‘t Kampke in Lattrop zijn ze creatief. Daar werd Sinterklaas op een crossmotor vervoerd. 

Volledig scherm
© Remco Beld

Op de Montessori Basisschool in Almelo kwam de politie Sinterklaas brengen. Het boek van Sinterklaas met daarin alle namen van de kinderen was zondagavond gestolen. De politie vond het gestolen boek dinsdagnacht terug, waarna Sinterklaas het boek woensdagochtend kon ophalen bij het politiebureau. Omdat hij anders te laat bij de school zou zijn is hij met spoed gebracht door wijkagent Martijn van Lubek. 

Volledig scherm
© Caline

Sinterklaas en zijn pieten werden met een grote truck naar KBS De Noorderborch in Almelo gebracht.

Volledig scherm
© Raymond Leijsen

Ook in Markelo was de tractor het voertuig van keus voor de Goedheiligman. Een lestractor, dat wel, maar de Sint laat in dit overzicht zien het landbouwvoertuig al tot in de puntjes te beheersen.

Volledig scherm
© Fotostudio Markelo
Volledig scherm
© Fotostudio Markelo

Reggestreek