In de oude Albert Heijn aan de Haarstraat in Rijssen komen appartementen.
Volledig scherm
In de oude Albert Heijn aan de Haarstraat in Rijssen komen appartementen. © Yvet Maassen

Sloop begint in centrum Rijssen, nog één woning beschikbaar op Funda

RIJSSEN - Een blauw generatorhuisje aan de Haarweg verklapt het al. Het centrum van Rijssen kan zich gaan klaarmaken voor een make-over. De voormalige Albert Heijn, tegenover lunchroom 't Schild, wordt in december gesloopt. Op de centraal gelegen plek komt het nieuwe appartementencomplex de Schildhof.

 1. Hoe Gerrit uit Almelo na twee bierglazen inburgerde in Warstein en er zelfs koning werd: ‘Het groeide gigantisch uit de klauwen’
  PREMIUM

  Hoe Gerrit uit Almelo na twee bierglazen inburgerde in Warstein en er zelfs koning werd: ‘Het groeide gigantisch uit de klauwen’

  Voor Gerrit Makkinga gaat er niets boven Warsteiner. Niet alleen op het biertje zelf is hij verzot, hij verzamelt ook alles wat los en vastzit van het merk. Z’n band met het merk gaat inmiddels zover dat hij volledig is ingeburgerd in Warstein, het plaatsje in Duitsland waaraan het biertje z’n naam ontleent. De Almeloër bracht het daar nu zelfs tot schutterskoning.
  Almelo
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?