Ook in zijn werk met minder-validen blijft Gerrit Voortman hardlopen en zijn cliënten genieten van dat uurtje lekker in de buitenlucht, zoals hier Falco.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in zijn werk met minder-validen blijft Gerrit Voortman hardlopen en zijn cliënten genieten van dat uurtje lekker in de buitenlucht, zoals hier Falco. © Collectie Gerrit Voortman

Snelste Rijssenaar Gerrit Voortman: ‘Ik heb duizenden kilometers afgelegd maar elke meter met plezier’

RIJSSEN/STEENWIJKERSMOER - Gerrit Voortman leeft voor lopen. Van samen met vader Jan als jochie naar wedstrijden, via zilver op het WK-marathon in Puerto Rico tot rennen achter een rolstoel door Drentse dreven. Maar hoe mooi het land van Bartje ook is, Rijssen blijft trekken.

 1. Bossen maken zich op voor grote drukte: ‘Waar mensen coronaregels niet naleven, wordt ingegrepen’
  PREMIUM

  Bossen maken zich op voor grote drukte: ‘Waar mensen coronare­gels niet naleven, wordt ingegrepen’

  Spitsuur dreigt in de Oost-Nederlandse bossen en heides, komend weekend. De combinatie van herfstvakantie, prima weer, mooie herfstbossen en de nieuwe coronamaatregelen drijft mensen massaal de natuur in, verwachten Staatsbosbeheer en Geldersch Landschap & Kasteelen. Preventief afsluiten van drukke plekken gebeurt niet, maar éénrichtingsverkeer op drukke plekken kan wel. ,,Mensen moeten vooral hun gezond verstand gebruiken.’’
 2. Sallandse Heuvelrug is ondanks de vele regen nog lang niet uit de problemen: ‘En dat lossen we niet even op’
  PREMIUM

  Sallandse Heuvelrug is ondanks de vele regen nog lang niet uit de problemen: ‘En dat lossen we niet even op’

  HOLTEN - De natuurgebieden op de Sallandse Heuvelrug genieten van de vele regen die de afgelopen tijd viel. Al is het letterlijk oppervlakkig. Slechts de bodem dicht bij de oppervlakte neemt weer veel vocht op en dat is fijn voor bomen en planten. Maar het waterreservoir diep onder de Heuvelrug, essentieel voor de omliggende natuurgebieden, kampt nog steeds met een groot watertekort. ,,En dat lossen we niet even op.”

Reggestreek