Foto- en videografen verrassen bewoners van Rijssense verzorgingshuizen met foto‘s, gemaakt door drones.
Volledig scherm
Foto- en videografen verrassen bewoners van Rijssense verzorgingshuizen met foto‘s, gemaakt door drones. © Marjoly Fotografie

Snorrende drones voor balkon verrassen bewoners van Rijssense verzorgingshuizen

RIJSSEN – „Kijk, vlak voor je. Dat kleine ding.” Vanaf de parkeerplaats wordt er geroepen naar de bewoners. Snorrend klimmen de drones zaterdag langs het zes verdiepingen tellende gebouw van verzorgingshuis Maranatha omhoog.

Foto- en videografen verrassen bewoners van Rijssense verzorgingshuizen met foto‘s, gemaakt door drones.
Volledig scherm
Foto- en videografen verrassen bewoners van Rijssense verzorgingshuizen met foto‘s, gemaakt door drones. © Marjoly Fotografie

 Foto- en videografen uit Rijssen verzorgen een droneshow bjj een aantal verzorgingshuizen en bezorgen de bewoners een originele voorstelling.De drones worden langs balkons en ramen genavigeerd. Bewoners verschijnen op de balkons. „Doe wel even een jas aan”, roept een medewerker van Maranatha naar één van de kijkers. De vliegtuigjes blijven even hangen voor de balkons zodat bewoners het vliegend spektakel goed kunnen bekijken.

Samen iets doen

Voor de foto- en videografen is de coronatijd een barre tijd wat opdrachten betreft. Bruiloften worden massaal gecanceld, evenals bedrijfsreportages. Om toch iets te doen, en dan gezamenlijk, organiseerde Gerbert Voortman van Weddingpix een droneshow, die zaterdag gehouden werd bij Maranatha, het Stadskwartier en de Wellehof. „We zijn allemaal ZZP-ers, we kennen elkaar, werken als branche samen en als fotograaf zitten we allemaal in zwaar weer. Dan kun je in huis blijven zitten, maar je kunt ook samen iets doen”, aldus Voortman.

Een brede lach

„De bewoners hebben genoten van gedruis buiten, vanaf het balkon of vanachter het raam”, vertelt Janneke Rohaan, activiteitenbegeleider bij Maranatha. „Wat een bijzonder gezicht, zo’n drone die voor je raam komt vliegen. En dat al je buren ook buiten op het balkon komen. Een brede lach op ieders gezicht! Dit is echt voor herhaling vatbaar!”

Verrassend mooi

De show wordt voortgezet bij het Stadskwartier en de Wellehof. De genomen foto’s worden gratis beschikbaar gesteld aan de bewoners van de verzorgingtehuizen. Voortman is tevreden. „Het was een geslaagde dag. We wilden iets leuks doen voor onze senioren en dat is gelukt. De mensen vonden het verrassend mooi.”

Reggestreek