Diaconie Rijssen-Holten brengt binnenkort weer levensmiddelenpakketten rond bij de minima. Op deze foto van twee jaar terug is vrijwilliger Bertus Bronsvoort  in actie.
Volledig scherm
Diaconie Rijssen-Holten brengt binnenkort weer levensmiddelenpakketten rond bij de minima. Op deze foto van twee jaar terug is vrijwilliger Bertus Bronsvoort in actie. © Lenneke Lingmont

Soms huilend aan de deur om pakket in ontvangst te nemen van Diaconaal Netwerk Rijssen-Holten

VIJF VRAGEN AANHOLTEN - Honderden gezinnen in de gemeente Rijssen-Holten kijken er al naar uit. De levensmiddelenpakketten die binnenkort worden rondgebracht door het Diaconaal Netwerk Rijssen-Holten. De pakketten moeten de minima op een leuke manier de feestdagen door helpen, vertelt de scriba van het Diaconaal Netwerk, Ernst Wolterink.

  1. Babyboom door corona? In deze Twentse gemeente werden dit jaar veel meer kinderen geboren
    kaart

    Babyboom door corona? In deze Twentse gemeente werden dit jaar veel meer kinderen geboren

    OLDENZAAL - Er zijn dit jaar in Nederland tot nu toe een stuk meer baby's geboren dan in 2020, zo blijkt uit cijfers van het CBS. In de eerste negen maanden van het jaar werden er vijf procent meer geboortes genoteerd dan een jaar eerder. In Twente is de grootste babyboom te zien in Oldenzaal. Daar werden in de eerste negen maanden van dit jaar bijna 20 procent meer kinderen geboren dan in 2020.

Reggestreek