Volledig scherm
© Robin Hilberink

Sportclub Rijssen krijgt kunstgras en skeelerbaan

RIJSSEN-HOLTEN. Aanleg kunstgras maakt ruimte vrij voor skeelerbaan op sportpark De Koerbelt in Rijssen.


CDA en Gemeentebelang vinden met steun van de gehele gemeenteraad dat Sportclub Rijssen aan de beurt is om een kunstgrasveld te krijgen. De politici koppelen daar wel de voorwaarde aan dat de sportclub Schaats- en Skeelervereniging Rijssen uit de brand moet helpen in haar zoektocht naar een nieuwe locatie voor een skeelerbaan.

Concreet betekent dit dat Sportclub Rijssen één van de drie voetbalvelden afstoot. „Door de aanleg van het kunstgrasveld kan dat ook, omdat we dit veld intensiever kunnen gebruiken”, zegt voorzitter Frank van Rijk van SC Rijssen, die blij is met het cadeau van de gemeenteraad. „Een kunstgrasveld is een langgekoesterde wens.”

Ook voorzitter Mark van den Dijk van de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen is blij. „We zijn al lang op zoek naar een geschikte locatie voor een skeelerbaan, nu het parkeerterrein achter discotheek Lucky eigenlijk niet meer geschikt is.” De skeelerclub wil op de plek van het voetbalveld een officiële wedstrijdbaan aanleggen.

Ook bij Voetbal Vereniging Holten kan de vlag uit. Een amendement van CDA, PvdA en Gemeentebelang om de Holtense club ook een kunstgrasveld te geven werd gesteund door een meerderheid van de gemeenteraad.

Reggestreek