Volledig scherm
Station Holten © Regien Klein Hegeman

Station in Holten krijgt instaphulp voor gehandicapten

HOLTEN - Het NS-station aan de Stationsstraat/Waagweg in Holten krijgt binnen afzienbare tijd een instaphulp voor gehandicapten. Deze voorziening wordt gerealiseerd in de periode tussen 2020 en 2025, zo maakt de Nederlandse Spoorwegen bekend.

De NS biedt deze service die een aantal jaren geleden bij wijze van proef werd ingesteld, inmiddels aan op 125 stations door heel het land. De zogenaamde reisassistentie voor mensen met een lichamelijke, visuele of gehoorsbeperking zorgt ervoor dat zij  hulp krijgen bij het in-, over- en uitstappen of dat voor begeleiding wordt gezorgd. Een opgeleide NS-medewerker of een taxichauffeur helpt de betrokkenen ter plekke op het station en bij de treinreis. Ze moeten een kwartier voor hun vertrek aanwezig zijn.

De NS heeft de ambitie om de instaphulp binnen vijf jaar uit te breiden naar 245 stations in Nederland. Wie hulp nodig heeft, kan die tot een uur van tevoren aanvragen via een speciale NS-app, op de website van de Nederlandse Spoorwegen of telefonisch. De reisassistentie valt overigens niet aan te vragen voor meerdere personen tegelijk. In Twente zijn nu al stations met instaphulpen te vinden in Rijssen, Almelo, Hengelo en Enschede.

Reggestreek